200.000 TONS SKÆRVER – MIDT I SOMMERVARMEN

200.000 tons jernbaneskærver. Sorteret i tre fraktioner. På 30 dage. Midt i sommerferien.

En udfordring de fleste nok vil takke pænt nej tak til. Men ikke når man hedder MIS Recycling, og er Danmarks største knuseentreprenør.

“Vi elsker udfordringer. Så mens andre kastede sig ned i liggestolen, sad vi i førersædet i gravemaskinen, og læssede i vores nye Powerscreen Chieftain 2200 sortereanlæg”, fortæller Martin Henriksen, fra MIS Recycling.

“På den kæmpe sporombygningsopgave på Frederikssundsbanen – mellem Valby og Frederikssund – har en 400 meter lang ballastrenser været i gang med at sortere jernbaneskærver. De skærver, som ikke har opfyldt standarderne, har vi sorteret eller knust, så de kan blive genbrugt – blandt andet som underballast”.

“Vi skulle rykke hurtigt – og en af vores maskinleverandører Aksel Benzin A/S, havde et sortereanlæg – en Chieftain 2200 med tre dæk – på lager. Så vi var i gang lynhurtigt. Anlægget kan klare 450 tons i timen – så det kan virkelig tage fra”.

“Det er Strukton og Eigil Jensen A/S, der har haft entreprisen, og vi har arbejdet på deres store plads, op ad sporet, i Ballerup. Og nøj hvor har det været sjovt, at være med til. For vi har både genbrugt skærverne og sparet miljøet for en masse tung lastbilstrafik. Ren win-win. Og så har det hele har faktisk kørt på skinner”, griner Martin Henriksen.